Copyright © ツ♡ Cik Gadis Biasa ツ♡
thank you ALLAH :))
Sakit?
Sakit.
Bila di beri terlalu banyak harapan.

Dan kecewa akhirnya.
Bezanya,

Banyak mana harapan yang di lempar.
Makin tinggi harapan.

Makin sakit.
Kita tak tahu nak salahkan siapa.
Salahkan diri,

Sebab bodoh percaya.
Atau,

Pemberi harapan.
Tapi kalau kau tanya orang,

Siapa yang salah.
Kau kena tahu,

Jawapan dia ialah kau.
Siapa yang suruh kau pecaya,

Kannnnn ? 
HAHAHAHAHAHA 
*gelakkan diri sendiri kekuat*


syukran jazilan :)


Bawang putih bagus ke untuk muka?

Hai :) 
Entry aku kali ni dah macam pakar kecantikan pulak. Hahahaha
Actually aku nak citer sikit pasal bawang putih ni.
Sebelum ni aku ada google benda yang natural yang boleh tempek kt muka aku ni memandangkan muka aku yang kering ni and asyik nak mengelupas je evendo aku tak pakai any cream pun why mengelupas?
And aku pun google lah.
Aku jumpa banyak petua.
And antaranye guna bawang putih.
Aku rasa cam excited lah sebab kebetulan kat hostel aku ni ada bawang putih yang dibawa oleh roommate aku.
Heeee then aku ikutlah caranye.
Hiris sikit then sapu kat muka.
Ya Allah.
Pedih gila wei! 
Huhuhu :')
Then nak cantik punya pasal aku pun tahanlah.
Then kulit aku jadi merah.
Aku dah risau. Aku pun sapu aloe vera then aku tidur.
Dan apabila aku bangun je Wuuuuuuu kulit aku licin wei.
Hahahahaha
Amazing right?
Serious excited sangat.
Aku happy gile.
Hahahahaha
Then aku buatlah setiap hari.
Habis bawang putih tu dikerjakan oleh aku.
Hahahahah sorry kawan.
Pastu setiap hari aku pun pakai.
And aku perasan kenapa kulit aku jadi lain.
Jadi cam gelap pastu tumbuh bintik bintik.
And aku pun biar jela.
Rupa rupanya bintik tu nak naik jerawat.
Omaiged jerawat wei.
Seumur hidup aku.
Aku tak pernah tumbuh jerawat banyak macam tu.
Jerawat akan tumbuh time aku period je.
Aku nak nangis je rasa.
And aku rasa pelik sangat kenapa tumbuh jerawat banyak macam tu.
Then aku google side effects bawang putih tu.
Actually bawang putih memang bagus tapi bukan untuk muka.
Bawang putih bagus bila kita makan bukan tempek kat muka sebab ianya akan menipiskan kulit kita.
Uwaaaaaaa.
Apa yang patut aku buat?
Sebab ramai gileee tegur kulit aku.
Okay now aku faham perasaan orang yang senang tumbuh jerawat sebab aku dah rasa.
Then aku pun stop pakai any cream or what.
Sebab aku takut makin banyak jerawat tu.
And aku cuba banyakkan minum air masak.
And aku baru sedar yang sebelum ni aku kurang minum air masak.
Asyik air manis je.
Hahahahaah



syukran jazilan :)


oh malas

sebab macam dah lama tak update blog so rasa kekok kejap :') 
heeeeee
serious rindu dengan dunia blog.
maaf sebab dah lama tak update.
lately, as a student sangat busy * tak tahu lah apa yang busy sangat tu *
hahaha
busy dengan assignment,
busy dengan kelas,
busy dengan kawan kawan
busy dengan segala macam :)
heeeee
nampak tak bagi alasan?
act takde masalah pun.
just diri je yang sangat malas :')
ohhh malas please lah pergi jauh jauh :(


syukran jazilan :)




Older Post . Newer Post


// ~~~~~~~ :)